Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
GRATIS dakscan  

Landopstelling

Bij een landopstelling of veldopstelling van zonnepanelen staan de zonnepanelen met behulp van een constructie rechtstreeks op de grond. We maken mee dat er een mooi betegeld veldje is of dat we profielen in de slaan om vervolgens hier de panelen op te monteren. Dit kan natuurlijk al vanaf 1 paneel, echter kennen we ook allemaal de velden vol met panelen voor het grote werk.

Een belangrijk voordeel van een veldopstelling is vaak de vrijheid van de plaatsing. Er is vaak meer ruimte dan op een dak en de richting van de panelen is ook vrij te kiezen zodat een zuivere zuid opstelling of oost-west opstelling mogelijk is. Door de beschikbare ruimte gaat het veelal om wat meer panelen of simpel omdat mensen het niet mooi vinden op hun woning. Natuurlijk is de hellingshoek ook vrij aan te passen wat de mogelijkheid geeft om te anticiperen op een bepaalde gewenste opbrengst. (juist zomer heel efficiƫnt of juist in de winter).

De montage en reiniging van de zonnepanelen in een landopstelling gaat vanzelfsprekend ook wat makkelijker omdat er niet op hoogte gewerkt hoeft te worden, dit in tegenstelling tot de montage op hellende daken. In het echte repeterende werk zal dit resulteren in een kostenbesparing.

Bovendien kunnen veldopstellingen van zonnepanelen flexibel worden ontworpen om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte en de zoninstraling. Het plaatsen van zonnepanelen in een gunstige hoek ten opzichte van de zon en het vermijden van schaduwrijke gebieden kan de energieopbrengst maximaliseren. Hierdoor kunnen veldopstellingen efficiƫnt en effectief zonne-energie opvangen gedurende de dag.

 

Heeft u interesse in het installeren van een laadoplossing en/of zonnesysteem? Vraag dan nu vrijblijvend advies of een offerte aan!

Terug naar boven