Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
GRATIS dakscan  

Laadpaal zakelijk

Steeds meer bedrijven maken gebruik van elektrische voertuigen en dus groeit ook de vraag naar laadstations op de parkeerplaatsen. Een laadpaal zakelijk heeft veel voordelen.

Om een laadstation te plaatsen bij uw bedrijf is niet alleen gemakkelijk voor medewerkers en klanten. Een laadstation geeft ook een duurzame uitstraling.

Welke laadstation geschikt is, hangt van verschillende factoren af. Is er ruimte voor een laadpaal of alleen een laadpunt aan de muur? Hoeft u alleen uw eigen auto op te laden of rijden meerdere medewerkers al elektrisch? En wat zijn de toekomstverwachtingen en plannen van jullie bedrijf als het gaat om elektrisch rijden? Daarnaast zijn laadpalen in verschillende vermogens beschikbaar. Hoe groter het vermogen, hoe sneller een auto is opgeladen.

Als werkgever mag u de kosten voor het gebruik van een auto van de zaak, waaronder het laden valt, kosteloos aan je medewerkers vergoeden. Dit geldt voor de kosten bij openbare laadpunten, laadpalen op kantoor en bij medewerkers thuis. Medewerkers dienen wel een specificatie te kunnen overhandigen met het verbruik in kWh en het geldende tarief. Voor medewerkers die een eigen elektrische auto hebben, worden de laadkosten niet vergoed. Zij vallen onder de standaardregeling waarmee ze recht hebben op een vergoeding van € 0,21 per km.

Het aanschaffen van laadpaal zakelijk is voor ondernemingen erg aantrekkelijk door de vele subsidies die er worden gegeven. Voor de details en voorwaarden verwijzen wij u graag verder naar de site van Rijksondernemend Nederland

Kia (kleinschaligheids aftrek)

MIA (Milieu-investeringsaftrek)

Naast het feit dat het voor ondernemingen aantrekkelijk is, is het in sommige gevallen al verplicht om een laadstation te plaatsen. Op de website van het RVO vindt u een overzicht.

Wanneer moet er een laadpunt worden geplaatst.

Heeft u interesse in het installeren van een laadoplossing thuis? Vraag dan nu vrijblijvend advies aan!

Terug naar boven