Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
GRATIS dakscan  

Platte daken

Zonnepanelen op platte daken bieden een uitstekende mogelijkheid om duurzame energie op te wekken. En te profiteren van de onbenutte ruimte op het dak van een gebouw. Deze installaties zijn populair geworden vanwege de meestal grote vrije ruimte die een platte daken te bieden hebben. Het systeem is flexibel in te delen en kan zo om mogelijke obstakels heen geplaatst worden. Denk hierbij aan lichtstraten, airco’s luchtbehandeling enzovoort.

Er zijn verschillende manieren van plaatsing: oost-west en zuid zijn de meest voorkomende.

Oost-west opstelling

Vos Grou met 170 full black panelenDit is een interessante oriëntatie van de panelen omdat er een hoge jaaropbrengst gerealiseerd kan worden. En de pieken per dag een stuk lager zullen zijn dan bij een zuid opstelling. De zonnepanelen op het oosten pakken al vroeg de zon, als deze draait dan nemen de westelijke panelen dit over. De zonnepanelen worden met de rug naar elkaar toe geplaatst als een soort golf. Hierdoor kunnen er ook veel panelen op 1 dak geplaatst worden zonder nadelige schaduwwerking te creëren.

Zuid opstelling 

In dit geval heb je de hoogste jaar opbrengst, maar ook met de hoogste pieken. Daarnaast kunnen er mogelijk minder panelen geplaatst worden, omdat er tussenruimte

Platdak opstelling met Esdec Flatfix in Sneek

gecreëerd moet worden. De panelen staan allen naar dezelfde kant en dus ligt zonder tussenruimte het ene paneel in de schaduw van de andere.

Zonnepanelen op platte daken zijn sneller te plaatsen dan op een hellende daken. Het dak is makkelijker toegankelijk en er kan gewoon op gelopen worden. Met het montage materiaal kan de ideale hoek bepaald worden, waar je bij een hellend dak vast zit aan de helling van het dak.

Het platte dak moet wel ten alle tijde worden doorgerekend door een constructeur om te zorgen dat de extra belasting van het systeem gedragen kan worden. Ook als er een pak sneeuw valt moet dit binnen de toegestane marges vallen. Soms is het plaatsen van een extra rij kolommen een noodzaak! Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Soorten dakbedekking van platte daken

Platte daken worden gemaakt van verschillende soorten materialen. we hebben het dan vaak over:

  1. Bitumen (gebrande dakbedekking): Bitumineuze dakbedekking, ook wel dakleer genoemd, is een van de oudste en meest traditionele materialen voor platte daken. Het bestaat uit lagen bitumen die op het dakoppervlak worden aangebracht.
  2. EPDM (synthetisch rubber): Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer (EPDM) is een synthetisch rubbermateriaal dat populair is voor platte daken vanwege zijn duurzaamheid en flexibiliteit. Het wordt vaak in één stuk aangebracht, wat de kans op lekkages vermindert.
  3. PVC (polyvinylchloride): PVC-dakbedekking is een thermoplastisch membraan dat op het dak wordt geplaatst. Het is duurzaam, waterdicht en bestand tegen UV-straling. PVC-daken worden vaak gebruikt in industriële toepassingen.

Voor elk van deze materialen hebben wij passende oplossingen om de panelen juist te kunnen plaatsen.

 

Heeft u interesse in het installeren van een laadoplossing en/of zonnesysteem? Vraag dan nu vrijblijvend advies of een offerte aan!

Terug naar boven