Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
GRATIS dakscan  

Zakelijk

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen? Daar zijn verschillende regelingen en voordelen voor als het gaat om subsidie en belastingen. Hieronder vindt u een uitleg met een aantal links van de betreffende sites van de overheid. hier kunt u makkelijk nagaan of u in aanmerking komt voor deze regelingen.

Energie-investeringsaftrek (EIA) en kleinschaligheids aftrek (KIA) voor ondernemers

Heeft u een bedrijf dat investeert in een bedrijfsmiddel dat zorgt voor minder CO2-uitstoot? Energiezuinig is? Of wilt u investeren in duurzame zakelijke energie? Maak dan gebruik van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). U kunt dan 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de winst. Dit verlaagt uw fiscale winst.

De regeling levert u gemiddeld 11% voordeel op. En bovendien heeft u de gebruikelijke afschrijving voor uw investering en een lagere energierekening. Voor 2023 is er een budget van € 249 miljoen.

Voor wie?

De EIA is voor alle ondernemers die onder de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting vallen. Ook een overheidsorganisatie, stichting of vereniging kan gebruikmaken van de EIA, als zij vennootschapsbelasting betalen. De regeling is niet voor particulieren.

Voor de details en voorwaarden verwijzen wij u graag verder naar de site van Rijksondernemend Nederland

Rijks ondernemend Nederland

Zonnepanelen voor elektriciteitsopwekking

Kia (kleinschaligheids aftrek)

 

Lager zakelijk energielabel na zonnepanelen

Sinds 1 januari 2023 moet elk kantoor welke groter is dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben. Met zonnepanelen verlaag je de energie-index van je gebouw. De energie-index bepaalt het energielabel van het pand. Hoe lager het cijfer, hoe beter je energielabel. Om te bepalen welke invloed de zonnepanelen op het energielabel hebben is een uitgebreide berekening nodig. Hierbij wordt gekeken naar de huidige en het beoogde energie verbruik per vierkante meter kantoor.

Verzekeren van je pand

Het plaatsen van zonnepanelen kan ook gevolgen hebben voor de verzekering van je bedrijfspand. Vaak stelt de verzekeraar eisen aan de installatie, in de vorm van een SCOPE 12 certificaat en het onderhoud van je zonnepanelen. Ook is het mogelijk dat de hoogte van je premie verandert, omdat je bedrijfspand door de panelen meer waard wordt. Controleer daarom altijd de voorwaarden van je verzekeraar.

 

Heeft u interesse in het installeren van een laadoplossing en/of zonnesysteem? Vraag dan nu vrijblijvend advies of een offerte aan!

Terug naar boven