Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
GRATIS dakscan  

Particulier

Vanaf 1 januari 2023: btw-nultarief op zonnepanelen voor particulieren

De aanschaf van zonnepanelen wordt voor de particulieren steeds populairder in Nederland. Niet alleen vanwege de besparing op de energierekening, maar ook omdat het bijdraagt aan een duurzamere wereld en je minder afhankelijk maakt! Een belangrijk aspect bij de aanschaf van zonnepanelen is de aankoop prijs. Met ingang van 01-01-2023 heeft de belastingdienst hier de aantrekkelijke 0% BTW regeling voor ingevoerd. Dus alle dus zonnepanelen en alle werkzaamheden aan zonnepanelen bij een particulier hebben een tarief van 0% BTW.

ZONDER BTW DUS!

Er hoeft niet net als voor 2023 een ingewikkeld proces doorlopen te worden: ondernemer worden, btw aangifte doen, vrijstelling aanvragen…
Vanaf 1 januari 2023 worden facturen verstuurd zonder BTW.
Dit is een belangrijke stap voorwaarts om de aanschaf van zonnepanelen nog aantrekkelijker te maken.

Regionaal kunnen er mogelijk nog andere subsidies aanwezig zijn voor zonnepanelen, daarvoor kunt u kijken op de Energiesubsidiewijzer

 

Heeft u interesse in het installeren van een laadoplossing en/of zonnesysteem? Vraag dan nu vrijblijvend advies of een offerte aan!

Terug naar boven